Premis Online

Apa yang dimaksudkan dengan premis online?

Premis online merupakan laman sesawang yang kita bina menggunakan nama domain kita sendiri. Ini merupakan perkara yang sangat penting sekiranya kita mahu membina perniagaan online untuk jangka masa panjang.

Premis online yang baik akan memberikan peluang untuk para pelanggan dan bakal pelanggan untuk mengenali perniagaan kita dan mendapatkan info-info terbaru.

Tapi premis online ini bukanlah sesuatu yang popular.

Mari kita lihat statistik di bawah

%

Syarikat yang menggunakan platform online

%

sahaja yang mempunyai Premis Online ( laman web )

%

yang menggunakan Social Media

%

Menggunakan platform eCommerce

Potensi besar yang diketepikan

Sekiranya anda hingga ke saat ini menjana ribuan atau ratusan ribu ringgit sebulan hanya dengan menggunakan platform social media seperti Facebook, tahniah saya ucapkan.

Tetapi jangan sampai kita terlepas pandang kepentingan Premis Online ini.

Ada satu ketika, sebuah syarikat yang menghasilkan USD150,000 sehari menerusi platform Facebook, akhirnya terpaksa menanggung kerugian RM135,000 setiap hari kerana laman Facebook mereka telah disekat.

Syarikat itu bernasib baik kerana mereka telahpun membina Premis Online mereka, cuma pada ketika itu, mereka terlalu fokus pada Facebook.

Usah ulang kesilapan yang sama

Sebagai pemilik perniagaan, anda jangan mengulangi kesilapan yang syarikat itu buat. Ianya adalah kerugian yang sangat besar. Setiap ringgit yang kita rugi, kita menuju ke arah penutupan perniagaan kita.

Di sini saya ingin terangkan lebih lanjut, kepentingan kita mempunyai Premis Online.

Laman Facebook sebagai booth di tapak karnival

Bersifat sementara

Facebook ini kita boleh anggap sebagai aktiviti membuka booth di karnival jualan seperti Jom Heboh, Mood Republik dan sebagainya, ianya bersifat sementara.

Trafik tinggi

Apabila kita mengunjungi karnival seperti Mood Republik dan sebagainya, trafiknya memang sangat tinggi, jualan juga kita boleh dapat tinggi.

Namun begitu, kita tiada kawalan bila ianya akan diadakan dan seumpamanya.

Di luar kawalan kita

Sekiranya Facebook atau penganjur Mood Republik tidak mahu kita berjual beli menggunakan platform mereka, tiada apa yang kita boleh lakukan untuk mengatasi perkara tersebut.

Ianya adalah di luar kawalan kita.

  • Kawalan ke atas laman
  • Kempen online menyeluruh
  • Membina perhubungan dengan baik
  • Proses penjenamaan jangka masa panjang
  • Meningkatkan kredibiliti
  • Jualan langsung daripada laman
  • Proses remarketing atau retargeting
  • Kelebihan carian di Google

Antara kelebihan mempunyai Premis Online

Premis Online (Laman web) memang memberi impak yang sangat positif sekiranya diuruskan dengan baik. Banyak faedah yang boleh dicapai apabila mempunyai Premis Online ini.

Selain meningkatkan kredibiliti, mendapat carian di Google, kita juga dapat membina perhubungan jangka masa panjang dengan pelanggan dan bakal pelanggan.

Maklumat juga boleh diberikan dengan baik dan ianya mudah dicari jika dibandingkan dengan Facebook dan lain-lain platform Media Sosial

Bina Premis Online

Pelajari bagaimana membina Premis Online

Jika anda sudah bersedia untuk membina premis online anda, tahniah saya ucapkan.

Ada dua pilihan bagaimana anda boleh membina Premis Online.

Pilihan pertama  : Langgan perkhidmatan membina Premis Online bersama Denaihati Network

Anda boleh mendapatkan perkhidmatan membina Premis Online daripada pihak Denaihati Network. Pengalaman membina laman sesawang sejak tahun 2004 insyaALLAH akan dapat membantu perniagaan tuan mendapatkan Premis Online yang baik.

Harga untuk perkhidmatan ini bermula daripada RM2,500 ke atas. Harga bergantung kepada fungsi dan ciri-ciri yang di inginkan oleh pihak tuan.

Jika anda berminat untuk mendapatkan perkhidmatan membina Premis Online ini, boleh email terus ke admin@denaihati.com

Pilihan kedua : Sertai kelas WordPress For Business dan bina Premis Online anda sendiri.

Pilihan kedua ini lebih baik kerana anda boleh belajar sendiri proses membina Premis Online ini dalam kelas praktikal selama 2 hari. Selepas itu, sekiranya anda ingin membuka 10 atau 20 Premis Online yang lain, anda sudah boleh guna semula sahaja ilmu yang diperolehi dalam kelas selama 2 hari ini.

Kelas terdekat akan diadakan pada 6 & 7 Ogos ini bertempat di Akademi Denaihati, seksyen 13 , Shah Alam.

Yuran sekali bayar adalah RM850 sahaja.

Ini adalah peluang untuk anda membina Premis Online yang baik pada harga yang rendah. Pengajar berpengalaman selama hampir 10 tahun menggunakan WordPress akan berkongsi tips dan trick yang anda perlukan.

Daftar kelas WordPress for Business

Saya Ingin Daftar Sekarang
Real Time Web Analytics